Korrekció New Yorkban

A csökkenő olajárak hatására emelkedtek a múlt héten jellemzően csökkenő New York-i tőzsdei árfolyamok, az indexek egy százalék körüli pluszban zártak.
Kolozsi Pál, 2005. május 17. kedd, 07:56
Fotó:

A Dow Jones mutató 112 ponttal, azaz 1,11 százalékkal zárt pénteki záróértéke felett, ami 10252 pontos értéket jelent. A Standard & Poor's 500-as indexe 11,64 ponttal 1165 pontra emelkedett, ami 1,01 százalékos erősödésnek felel meg. A technológiai papírok ármozgását követő Nasdaq Composite 1994 ponton fejezte be a kereskedést, ami 0,89 százalékos plusznak felel meg.

A nap egyik nagy nyertese a Citigroup volt, a pénzügyi óriás papírja 2 százalékkal drágult. A technológiai részvények közül jól teljesített az Adobe Systems: egy kedvező kilátásokról beszámoló elemzés közzététele után több mint 3 százalékkal értékelődött fel a vállalat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK