Korrekció után visszatérhet a bika

A választások második fordulója óta igencsak gyengélkedik a hazai részvénypiac, pedig a múlt év szeptembere óta szinte töretlen volt az áremelkedés. Az előző kormány kiköltekezése és az új kabinet várható kiadásai mellett várhatóan jelentősen romlani fog a makroegyensúly, s ez - miként 1999-ben volt már példa rá - a részvénypiacon is bizonytalanságot okoz. Ha a kormány érzékeli a problémákat, s megtalálja a módját a fiskális szigor növelésének, a mostani gyengélkedés csak átmeneti korrekció lehet a több mint fél éve tartó áremelkedésben. Részletek a hétfői Befektetőben.
NAPI, 2002. június 2. vasárnap, 17:48

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK