Korrekció vagy fordulat? - zuhan a BUX

A BUX 2 százalékkal esik a tegnapi zuhanás után, amivel alaposan kilóg a régiós indexek közül.
NAPI, 2011. február 9. szerda, 12:40
Fotó:

A budapesti tőzsdeindex 22600 ponton áll, ami 433 ponttal (1,9 százalékkal) alacsonyabb a tegnapinál. Az index nemrég érintette a 200 napos mozgóátlag szintjét 22500-on, onnan fölfelé indult.

A magyar piac már második napja alulteljesítő, amiben alighanem szerepet játszik a meglepően magas első havi államháztartási hiány adat is. A forint is gyengült, 271 forint felett jár az euró jegyzése.
Ugyanakkor a januári felülteljesítés után természetes korrekcióként is értelmezhető a mostani mozgás, amennyiben a 200 naposról tovább emelkedik az index.

Az OTP papírjai 5760 forinton járnak, ez 2,5 százalékos csökkenés, ennél is rosszabbul teljesít a mínusz 2,7 százalékban járó Mol (21730 forint).

A Richter 40200 forintra süllyedt, ez ma már egy százaléknál kisebb veszteség a tegnapi négy százalékot meghaladó zuhanás után.
A Telekom 0,6 százalékkal lett olcsóbb (546 forint), az Egis 0,5 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.02.09 12:58

Ma négykor "grillezik" a Bernankét, attól függően hogy mit mond kiderül, hogy lesz e egy rendes korrekció vagy a jelentési szezon végéig (feb vége) kell még üldögélni a longban...Mindenesetre a pénzhigitástól egyre idegesebb mindenki ( lásd áremelkedések - Egyiptom stb... és persze a Fed tagokat is, nem véletlenül hallgatják meg az öreg pénznyomdászt, hogy mégis mi a fenét müvel...)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html