Korrekcióba fulladt a hétfő

A BUX index lefelé vette enyhén az irányt, követve az amerikai piacok múlt heti száguldása után eluralkodó korrekciós hangulatot, a vezető index 0,3 százalékos csökkenést követően 23 127 ponton zárt.
NAPI, 2010. november 8. hétfő, 16:45
Fotó:

Nem sikerült fényesre az első kereskedési nap a CIG Pannónia részvényesei számára a Budapesti Értéktőzsdén, a biztosító papírjai a 934 forintos kibocsátási árnál közel 8 százalékkal alacsonyabban, 863 forinton zártak, a forgalmuk magas volt, meghaladta a 392 milliárd forintot. A BUX index is lefelé vette enyhén az irányt, követve az amerikai piacok múlt heti száguldása után eluralkodó korrekciós hangulatot, a vezető index 0,3 százalékos csökkenést követően 23 127 ponton zárt.


Az OTP részvényei 5745 forintig csúsztak vissza alacsony, 4,7 milliárd forintos forgalom mellett. A bankpapír esését az 5650-5700 forint közötti támaszzóna állította meg, immár nem először az elmúlt napokban. Mérsékelt lelkesedés fogadta a Mol által bejelentett kutatási találatokat a piac, az olajrészvény árfolyama mindössze 85 forinttal emelkedett, 20 535 forintig. A gyógyszercégek részvényei vegyesen szerepeltek, az Egis 22 350 forinton stagnált, a Richter 300 forinttal csúszott vissza, 46 500 forintig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.11.08 17:02

2,5 milliárdos idei veszteségre (eddig) nagy ralit azért ne várjál a Cigben . Nyilván dög drágán dolgozik a Brókernet ezért aztán beállítják a cig mérlegét eléggé alaposan...csak azt nem értem, hogy akkor pont Ők miért lettek tulajdonosok a cigben ???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html