Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ázsiai kereskedésben vegyes a kép, az európai piacokon pedig nem látszik egyértelmű irány, a határidős indexek iránykeresést jeleznek - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. A magyar tőzsdeindex mozgását a nap elején a nemzetközi hangulat határozza majd meg, délután a piac a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntő ülésére figyel.

A hazai részvénypiac sem tudta kivonni magát a hétfői kereskedésben tapasztalható negatív befektetői hangulat alól, de kedden kisebb pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés - írta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője kommentárjában.

A vezető részvények közül jelentősen visszaesett a Richter árfolyama, ami így ismét az 5200 forintos szint alá került, a következő fontos szint 5000 forintnál található. A Mol jegyzése fontos támasz közelébe ért, a 3270 forintos szintre érdemes figyelni a következő napokban, ennek "letörése" hosszú emelkedő trendet szakítana meg. Az OTP elmozdulás nélkül zárt, kedden ismét próbálkozhat a 13 000-13 100 forintos zóna áttörésével, ami azonban erős ellenállást képez. A Magyar Telekom jegyzésében a szakértő nem vár érdemi változást a következő napokban sem.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 326,50 pontos, 0,78 százalékos csökkenéssel, 41 605,17 ponton zárt hétfőn, a részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 30 forinttal, 0,90 százalékkal 3290 forintra csökkent, 1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára nem változott, 12 860 forintot ért, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,42 százalékkal 469 forintra esett, forgalma 133 millió forint volt. A Richter-papírok 105 forinttal, 1,98 százalékkal 5190 forintra gyengültek, forgalmuk 926,1 millió forintot ért el - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!