Korrigálhatnak az eddigi vezetők

Kisebb korrekció ráférne a piacra, ha ez bekövetkezik akkor a két vezető, az OTP és a Mol eshet leginkább.
NAPI, 2010. március 18. csütörtök, 08:54
Fotó:

Kis mínusz várható a Budapesti Értéktőzsdén nyitásban, miután tegnap komoly fordulat zajlott a tőzsdén: már régen nem volt olyan, hogy az OTP alacsonyabban zárt volna, mint ahol nyitott - vélekedett Söre Balázs a Buda-Cash üzletkötője.
Az lenne a normális ha egy kicsit lefelé korrigálnánk, nem lehet minden második héten harminc százalékot emelkedni - tette hozzá. Valószínűleg shortzárások vezettek a nagyon meredek emelkedéshez, de Söre szerint most meg kell nézni hogy egy kis pihenő után újraélednek-e a vételek, van-e vevő a shortzárókon kívül is.

Egy visszarendeződés az OTP esetében 6200 környékére beleférhetne, így most arra kell figyelni, hogy a tegnapelőtti minimumot - ami OTP-nél 6400 forint - eléri-e a piac.

Egy korrekcióban inkább a korábbi két húzópapír az OTP és a Mol eshet, az MTelekom pedig akár még erősödhet is közben.


A forint 261-es szintje azt jelzi, hogy az országkockázatra mostanában nemigen figyelnek a befektetők.
 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK