Korrigált a Facebook, kilőtt az olajár

Gyengüléssel zártak szerdán a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írta az MTI.
Domokos Erika, 2018. március 21. szerda, 22:51
Fotó: Pixabay

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 44,96 ponttal, 0,18 százalékkal, 24 682,31 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutatója 5,01 ponttal, 0,18 százalékkal esett, és 2711,93 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 19,02 ponttal, 0,26 százalékkal lett kevesebb, és 7345,29 ponton zárt - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.

A kereskedés vége előtt mintegy két órával az indexek még nyereséget mutattak.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) a piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal megemelte az irányadó dollárkamatot szerdai kamatdöntő ülésén.

A Facebook alapító-vezérigazgatója, Mark Zuckerberg a tőzsdezárás után gyakorlatilag beismerte hibáját, és jelentős változásokat helyezett kilátásba az adatkezelési gyakorlatot illetően. A cég részvényének árfolyama minimális, két tized százalékos erősödéssel zárt, ezzel együtt heti teljesítménye még mindig 8,5 százalékos zuhanást tükröz - hívta fel a figyelmet a portfolio.hu.

Az olajár nagyot emelkedett szerdán: a WTI jegyzése 2,6 százalékkal 65 dollár fölé emelkedett, míg a Brent árfolyama 3 százalékkal 69,50 dollárig erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK