Korrigált a forint, nem lépett az MNB

A várakozásoknak megfelelően rossz amerikai munkaerőpiaci adat megnyugtatta a piacokat.
NAPI Online, 2009. március 6. péntek, 16:19
Fotó:

Miután a reggeli pletykák már arról szóltak, hogy akár egymilliós adat sem elképzelhetetlen, a piacok megkönnyebbüléssel fogadták, hogy februárban - a józanabb várakozásokkal összhangban - "csak" 651 ezer állás szűnt meg az USA mezőgazdaságon kívüli szektoraiban.

Az amerikai makroadat nyomán erősödtek a feltörekvő piaci devizák, köztük a forint is. A reggel még 317,45-ön tetőző euróárfolyam 313,70-ig esett, és bár azóta újra emelkedett, nem tért vissza 316 fölé - tájékoztatott Ötvös Mihály, a Commerzbank devizatradere. Délután négy óra tájban a svájci frank 215,20, a dollár 248,40 forintnál járt. A szakember hozzátette: a forint erősödése nem stabil, ráadásul a dollár is feljövőben van, az euróval szembeni jegyzés már visszatért 1,27 alá.

Az MNB nem avatkozott be pénteken, pedig egy intervenció a szűk likviditás közepette akár 6-10 forinttal is lehúzhatta volna az euróárfolyamot, igaz, csak átmenetileg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK