Kósa sem és az S&P sem mozgatta meg a forintpiacot

Csendes, alacsony forgalmú kereskedés jellemezte a hétfői napot a devizapiacokon, a magyar fizetőeszköz a régióban kicsit felülteljesítő volt - mondta a Napinak Ruzsonyi Ákos a Commerzbank devizapiaci üzletkötője.
NAPI, 2010. szeptember 13. hétfő, 17:00
Fotó:

A hétfői pozitív hangulat vélhetően részben a hétvégén elfogadott, a vártnál enyhébb Bázeli szabályozásoknak tudható be, az S&P hétvégi negatív véleménye Magyarországról, illetve Kósa Lajos fideszes alelnök hétfő reggeli szavai - miszerint a kormány szeretne együttműködni a bankokkal, a hitelminősítőkkel és a pénzpiacokkal, csak azt az egyet kell megérteniük, vége annak a világnak, hogy kívülről mondják meg, mit kell csinálni - sem kavartak nagy port a forintpiacon.


Az euró/forint árfolyam hétfőn 282,75 és 284, 31 közötti sávban mozgott, délután öt óra körül 283,60 forintba került egy euró.


Az euró/dollár devizapár esetében sem volt nagy mozgás a bankközi devizapiacon, a pénteki 1,2710-es szintről hétfőn délutánra 1,2861 dollárig ment fel a kurzus. A zöldhasút hétfő délután öt óra körül 220,80 forinton jegyezték.


Egy svájci frankért 218,70 forintot adtak a pénteki 218,66 forint után, az angol fontot 340,20 forinton, száz japán jent pedig 263 forinton jegyeztek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bogar511, 2010.09.14 10:43

egyetértek, azzal, hogy a legnagyobb köszönet Orbán Viktort illeti, hogy 100 nap alatt ilyen ütemben elkezdte rendbe tenni az országot! mert lehetett volna másképpen is, újabb hitelekkel, gyurcsány-bajnai módon!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.09.13 21:43

Most hozta le az Orbán beszédet a Bloomnberg ahol megerősíti a hiánycélt és pozitiv hangvételü ( meg is köszönném az újságiróknak Editnek és Zolinak) . Innentől fogva se a Kósa se az S&P (augusztusi fejlemények alapján ) egyébiránt már augusztusban is leközölt véleménye senkit sem érdekel, ugyis mondhatjuk hogy idejétmúlt hírek 1 hónapja árazta a piac, most az Orbán beszéd és az Usa választások generálnak potenciális felértékelődést...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html