A hétfői pozitív hangulat vélhetően részben a hétvégén elfogadott, a vártnál enyhébb Bázeli szabályozásoknak tudható be, az S&P hétvégi negatív véleménye Magyarországról, illetve Kósa Lajos fideszes alelnök hétfő reggeli szavai - miszerint a kormány szeretne együttműködni a bankokkal, a hitelminősítőkkel és a pénzpiacokkal, csak azt az egyet kell megérteniük, vége annak a világnak, hogy kívülről mondják meg, mit kell csinálni - sem kavartak nagy port a forintpiacon.


Az euró/forint árfolyam hétfőn 282,75 és 284, 31 közötti sávban mozgott, délután öt óra körül 283,60 forintba került egy euró.


Az euró/dollár devizapár esetében sem volt nagy mozgás a bankközi devizapiacon, a pénteki 1,2710-es szintről hétfőn délutánra 1,2861 dollárig ment fel a kurzus. A zöldhasút hétfő délután öt óra körül 220,80 forinton jegyezték.


Egy svájci frankért 218,70 forintot adtak a pénteki 218,66 forint után, az angol fontot 340,20 forinton, száz japán jent pedig 263 forinton jegyeztek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!