A BÉT az utóbbi pár napban sereghajtó volt a külföldi tőzsdékkel való összehasonlításban. Mind a régiós, mind a világ nagy börzéitől elmaradt a teljesítménye, ezért Farkas Róbert a Raiffeisen vezető üzletkötője abban bízik, hogy megszűnik ez a lemaradás, és a hazai tőkepiac felzárkózik társaihoz.

Szinten minden értékpapírpiac az 50 napos mozgóátlaga felett teljesített, amitől a magyar elmaradt. Ez jelenleg egyébként 13 ezer pont. A szakértő megelőlegzi, hogy legalább ezt a szintet eléri a BÉT. Ugyanakkor a mai napot nagymértékben meghatározza, hogy mi lesz a beharangozott Mol-tranzakció tartalma.

A Fed radikális kamatcsökkentését egy-két nap alatt dolgozzák fel a piacok. Mindenképpen jó hír, rövid távon hasznos lehet, ha a jegybankok újabb tőkeinjekciókkal segítik a gazdaságot.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!