Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaság a kötvényprogramban fedezetlen, fix kamatozású, vállalati kötvények kibocsátását mérlegeli, legfeljebb 70 milliárd forint összértékben. A futamidő várhatóan 7 év, azzal, hogy a hatodik év végén visszafizetnék a kötvények névértékének 50 százalékát.

A kötvénykibocsátásból származó forrást befektetések megvalósításához, a vezetékes és mobil hálózat fejlesztésére és modernizációjára, frekvenciasávok vásárlására tervezik felhasználni. A kötvényeket várhatóan bevezetik a Budapesti Értéktőzsde Xbond platformjára a kibocsátást követő 90 napon belül.

A Scope Ratings GmbH a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolását BBB+ szintre minősítette, amelyhez stabil kilátás tartozik. A hitelminősítő BBB+ minősítést adott a Magyar Telekom által a Növekedési kötvényprogram keretében kibocsátani tervezett kötvényeknek is - jelezte a vállalat.

A közleményben Darja Dodonova, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese kifejtette: a Magyar Telekom befektetésre ajánlott hitelminősítési besorolása tükrözi a társaság erősségét, a külső körülmények változásaival szemben ellenálló üzleti profilját. Ez az erős hitelminősítési besorolás lehetővé teszi, hogy a társaság versenyképes finanszírozási feltételeket érjen el tervezett befektetései finanszírozásához.

A szerdán a Telekom is mínuszban zárt a BÉT-en a többi blue chippel együtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!