A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai 199 millió dollárnyi (54,813 milliárd forint) részvényt kapott, ezzel a legjobban fizetett vezérigazgató lett az Egyesült Államokban - írja a BBC.

A vezető február 3-án kapta kézhez a részvénypakettet az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) jelentése szerint, Pichai részvényeinek teljes értéke ezzel 650 millió dollárra nőtt. Ezzel gyakorlatilag jobban keresett, mint John Hammergren, aki a legjobban kereső amerikai vezérigazgató volt tavaly, 131,2 millió dolláros fizetéssel. Pichai részvényállománya folyamatosan nőni fog 2019-ig, mivel a cég részvényei fokozatosan átkerülnek a vezető tulajdonába.

Pichal 2004-ben csatlakozott a Google-hez, eleinte termékfejlesztéssel foglalkozott (Chrome OS, Google Drive, Gmail, Google Maps). Azután lett a Google vezérigazgatója, miután az anyacége, az Alphabet, megalakult.

 


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!