A vállalat a 2010 szeptemberében meghirdetett kötvényprogramja során eddig összesen több mint nyolcmilliárd forint összegű kötvényt értékesített intézményi és lakossági befektetőknek.

A kötvényprogramból befolyó összeg a társaság nemzetközi terjeszkedését támogatja.

Az E-Star a felügyelet által jóváhagyott kibocsátási tájékoztató alapján 12 hónapon belül maximum 10 milliárd forint értékben jogosult nyilvánosan kötvényt forgalomba hozni. A kötvényeket több jegyzési periódusban, alapvetően a projektek beruházási igényeihez igazodva értékesíti a társaság.

Az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. (korábbi nevén RFV Nyrt.) a legutóbbi tőzsdei gyorsjelentése szerint az első negyedévben 6,29 milliárd forint árbevétel mellett 2,03 milliárd forint adózott nyereséget ért el, míg 2010 első negyedévében a bevétele 1,22 milliárd forint volt, a profit pedig 247 millió forintot tett ki.

Az E-Star részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában lehet kereskedni. A papír szerdán délután 10 148 forintot ért, az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb záró ára 12 430 forint, a legalacsonyabb 6005 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!