A budapesti parketten óriási nyüzsgés volt az év végi 3 és fél órás kereskedés során: az összforgalom több mint 28 milliárd forint volt. A BUX 59,66 ponttal vagyis 0,8 százalékkal emelkedett és 7 798,29 ponton zárt. A hétfőn nagyot zuhanó Richter-részvény árfolyama 1,4 százalékkal 14 850 forintra emelkedett, és több mint egymilliárd forintos forgalom mellett 1,5 százalékkal hízott az Egis kurzusa is, mely így 13 900 forinton állapodott meg. A Matáv és a Mol papírok egyaránt 0,9 százalékkal növelték értéküket, így előbbi kurzusa 815, utóbbié pedig 5 245 forintra módosult. A legtöbb kötés az OTP papírja felett született - több mint 8 milliárd forint értékben. A hitelintézeti részvény árfolyama 0,5 százalékkal erősödött és 2 210 forintról várta az új évet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!