Közel a forintesés vége

Nem várható, hogy elmegy 270-ig az euró forintárfolyama, a dollár és a svájci frank jegyzésében is közeleg a fordulat.
NAPI, 2011. május 16. hétfő, 11:45
Fotó:

Ma egy kissé erősödött a forint az euróhoz képest, ami annak köszönhető, hogy a dollár mostanra gyengült kicsit az ázsiai kereskedésben tapasztalt erősödési hullám után: 1,4050-ről 1,4110-re jött föl az eurusd. Fél tizenkettőkor 267,9 forint egy euró, míg pénteken 268,50 fölött is járt.

Az euró/forintnál a 268,50-es szint egyelőre megfogta a forintgyengülést. Sokat jött föl, néhány nap alatt 5 forintot emelkedett a keresztárfolyam - mondta Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. Ennek a szintnek nem kellene sérülni ha az erős forintban gondolkodunk - tette hozzá.

268 fölött nyitottunk, de a dollárnak köszönhetően kicsit feljebb vagyunk - mondta Kolba Miklós az ING devizapiaci üzletágának vezetője. A forint nem fog csinálni semmit önmagában: ha a dollár még erősödik, akkor mehetünk még följebb, de maximum 269, szélsőséges esetben 269,50 lehet az eurhuf árfolyam a szakértő szerint.

Csütörtökön volt egy kis pörgés, de azóta nemhogy visszaestünk a megelőző nihilbe, de még annál is rosszabb, brutális érdektelenség van a forintpiacon - tette hozzá.

Kolba szerint a korábbi 263-266-os sáv helyett a következő időszakban a 266-269-es sávban mozoghat a forint, amíg a dollárban nem lesz érdemi mozdulás.

Az euró/svájci frank 1,2545-re gyengült ma délelőtt a pénteki 1,26-ról. Ennek megfelelően a svájci frank forintban drágább lett, jelenleg 213,5 forinton veszik. Kolba Miklós szerint az erős frank is a dollárerősödés következménye.

Az euró/dollár árfolyamot még 1,40-ig látják a szereplők, de nehéz megmondani az alját: mindenki vár egy fölfelé korrekciót, de senki sem veszi meg az eurót. Egy 1,40-es euró/dollárral párhuzamosan elképzelhető lenne a 269-es euró/forint, illetve az eurchf lemehetne 1,25 alá egy kicsivel.

Kolba szerint ilyenkor a trendvonalak nem számítanak, szabadesésben van a dollár, a flow viszi előre a piacot.

Nyári Zsolt úgy véli, az euró svájcinál az 1,2540-es szint jelenthet támaszt, ez alatt nem nézne szépen ki. Hogyha innen nem sikerül a megpattanás, akkor az 1,2486-os múltkori mélypont hozhat fordulót, ennek a törésével viszont elég komoly frankerősödési potenciál nyílna. Az üzletkötő szerint azonban valószínű, hogy innen megpattan fölfelé, vagyis nem lesz szélsőséges frankerősödés.

 

 

 

.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK