Közel háromszoros túljegyzés a kincstárjegyekért

Az ÁKK csütörtöki aukcióján is tolongtak a forgalmazók.
NAPI Online, 2008. május 15. csütörtök, 12:07
Fotó:

A csütörtöki aukción a pénzintézetek 110 milliárd forint értékben tettek ajánlatot az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által meghirdetett 40 milliárd forint értékű 12 hónapos lejáratú diszkontkincstárjegy-mennyiségre. Az elfogadott ajánlatok alapján az állampapírok hozama 9,06 és 9,15 százalék között szóródott, a 9,12 százalékos átlaghozam 19 bázisponttal magasabb lett, mint a tegnapi 8,93 százalékos másodpiaci benchmark.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK