Közel kétszeres túljegyzés és mérsékeltebb hozamemelkedés Portugáliában

A vártnál kevésbé emelkedett a szerdán piacra dobott 12 hónapos portugál kincstárjegyének hozama.
MTI-Eco, 2011. február 16. szerda, 13:09
Fotó:

Az 1 milliárd eurónyi 12 hónapos lejáratú adósságpapír esetében az átlaghozam 3,987 százalékra nőtt a február 2-án tartott azonos lejáratú kincstárjegy eladáson kialakult 3,710 százalékról.

A szakértők jóval nagyobb, 4,3 százalék fölötti átlagos hozammal számoltak. A kincstárjegy túljegyzése 1,9-szeres volt, kisebb a február eleji 2,6-szorosnak.

Portugáliának 4,5 milliárd euró kifutó kötvényt kell megújítania 2011 első negyedévében, és összesen 9,5 milliárd eurót az év egészében.

Portugália az idén 18-20 milliárd eurónyi állampapírt tervez piacra dobni, ami elmarad a múlt évi 22 milliárd eurótól.

A portugál kormány a GDP-arányos idei államháztartási hiányt 4,6 százalékra tervezi mérsékelni a tavalyi 7,3 százalékról, ezt tükrözi a kisebb kibocsátási terv is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK