A Budapesti Értéktőzsde indexe a nap közben többször irányt váltott, a zárás előtt egy bő órával pedig még több mint 1 százalékos mínuszban járt. Bizonytalan nemzetközi hangulatban tudott emelkedni a pesti tőzsdeindex, bár a mutató volatilitása azért beszédes jel.

A vezető papírok között kétségtelenül az OTP Bank részvénye vitta a prímet. A bankpapír 40 milliárd forintot meghaladó forgalomban 3999 forintig drágult, de nap közben már 4080 forinton is járt az árfolyama. Legutóbb tavaly októberben járt hasonló magasságokban a részvény.

Az erősödésben annak is lehetett szerepe, hogy negatívról a semleges fokozat kihagyásával rögtön pozitívra javította az ukrán szuverén adósbesorolás kilátását az S&P a megtett strukturális reformokra hivatkozva.

A többi papír összességében alig tudta az OTP forgalmának egynegyedét teljesíteni. Pedig viszonylag jó,3,3 milliárd forintos forgalmat bonyolított a Mol is, ám az olajpapír közel 0,2 százalékot veszített árfolyamából, ami így 13 760 forinton zárt.

A Richter 1,5 százalékkal lett olcsóbb az utolsó heti kereskedési napon, így a Molhoz hasonló forgalomban 36 950 forintig süllyedt a papír. Az Egis 4 százalék fölött drágult, a gyógyszergyár 19 075 forintos árfolyammal zárta a hetet, egyben a júliust.

Nem változott a Magyar Telekom ára, a távközlési részvény 680 forinton kezdheti a jövő hetet.

A legnagyobb, majd 10 százalékos emelkedést pénteken az Orco teljesítette, bár forgalma alig haladta meg a 13 millió forintot. Figyelmet érdemel az AAA 8 százalék fölötti drágulása, de erre a papírra még a fentinél is kevesebb kötés született. A legjelentősebb, közel 7 százalékos esést messsze a Phylaxia szenvedte el, igaz, ugyancsak minimális forgalomban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!