Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A forint reggel az euróval szemben 287,25-ös szintig szaladt el, utána azonban 286,50 forintig erősödött vissza a magyar deviza. Mindez annak tudható be, hogy a régió piacain egyelőre nyugalom van. A román deviza is megnyugvóban van, ami abból is látszik, hogy csütörtökön felülteljesíti a régiót - mondta a Napinak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizakereskedője.

Az euró/svájci frank keresztárfolyam viszont új csúcsot ért el 1,3075-ön, innen azonban 1,3120-ig korrigált vissza. Mindez azt jelenti, hogy a svájci frank a forinttal szemben 219-es szintet is megérintett, ahonnan 218,30 forintig korrigált vissza. Ruzsonyi szerint mindez azt mutatja, hogy a frankárfolyam az euróval szemben - ahogyan azt már korábban is előre jelezték - minden valószínűség szerint megérinti majd az 1,30-as szintet a közeljövőben, ami azt jelenti, hogy 220 forintnál is többet kell majd fizetni az alpesi devizáért.

Az euró/dollár csütörtöki mélypontja 1,2200-nél volt innen azonban 1,2237-ig ment vissza a keresztárfolyam, ami 234,20-as dollár/forint árfolyamot jelentett. A japán jen 100 egysége 265 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!