Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A főbb tengerentúli tőzsdeindexek jelentősebb, két-két és fél százalék körüli mértékben veszítettek értékükből hétfőn. A Dow Jones ipari átlagmutatója 2,3 százalékkal, 276 ponttal 11 955 pontig süllyedt; az S&P 500 index 2,5 százalékkal 1253 pontig ereszkedett, míg a Nasdaq 1,9 százalékkal 2684 pontig gyengült.

Ezzel együtt október havi teljesítményük összességében meglehetősen pozitív. A Dow 9,5, az S&P 500 mutató és a Nasdaq pedig 11 százalékkal került szepteber végi szintje fölé. A hétfői gyengülést megelőzően megvolt az esélye, hogy minden idők legjobb októberi teljesítményével rukkol ki a Dow - igaz, ehhez 12 076 pont fölött kellett volna zárnia.

A hegymenetet a zömmel a vártnál jobb eredményeket tartalmazó gyorsjelentések, illetve gazdasági hírek támogatták, és az eurózónás adósságválságról szóló hírek sem tudták megakadályozni.

Hétfőn egyébként az MF Global befektetési társaság szolgáltatta a nap egyik legkellemetlenebb hírét, miután az amerikai gazdaság történetének egyik legnagyobb csődjét jelentette. A céggel szemben mintegy 39,7 milliárd dollárnyi tartozás áll fönn, míg eszközértékét 41,1 milliárd dollárra teszik.

Az arany hétfőn szintén nagyobb mértékben, közel másfél százalékot, 22 dollárt veszített irányadó határidős jegyzéséből a New York-i árutőzsdén, így 1725 dollár körüli szintre csökkent árfolyama. Az egész hónapot tekintve azonban több mint 6 százalékot lehetett keresni a nemesfémmel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!