Közeleg a fordulat - meghökkentő hírek Trump környezetéből

A Donald Trump megválasztása óta tartó részvénypiaci áremelkedés során gyors ütemben adják el részvényeiket a vállalatvezetők, azok a bennfentesek, akik elvileg a leginkább profitálhatnának az új elnöktől remélt gazdaságpolitikából.
Napi.hu, 2016. december 22. csütörtök, 15:36
Fotó: MTI/EPA

Meglepő módon összeomlani látszik a vállalati bennfentesek hangulata Donald Trump elnökké választása óta, legalábbis erről tanúskodnak a részvénytranzakcióikat követő statisztikák - írja a CNBC.com.

Az InsiderScore adatai azt mutatják, az elnökválasztás óta tartó részvénypiaci áremelkedés során a bennfentesek nettó eladásait és vételeit nyomon követő számok szerint a legintenzívebb eladások a bankszektorban, az ipari javakat előállító szektorban és az energetikai szektorban voltak tapasztalhatók. Ez már csak azért is érdekes, mivel pont ezek a szektorok azok, amelyekről általános a vélekedés, hogy profitálni fognak Trump elnökségéből - mutatott rá Ben Silverman, az InsiderScore kutatási igazgatója. Ráadásul azok a fajta adóváltozások, amelyekről beszélt az új elnök, kifejezetten a magas jövedelműeknek kedvezhetnek.

Silverman szerint az eladásokat magyarázhatja, hogy az ilyen intenzív áremelkedés során megnő a részvények relatív értéke a vállalatvezetők vagyonán belül, s ezt igyekeznek eladásokkal kiegyensúlyozni.

Azonban az összefoglaló szerint ennél többről lehet szó, tekintve az eladások hevességét. A Vickers Weekly Insider, amely hetente készít jelentést az amerikai bennfentesek részvény tranzakcióiról, úgy találta, a múlt héten minden öt eladásra mindössze egy vétel jutott a bennfentes körben.

Bár a bennfentesek eladás/vétel hányadosa rendszerint nagyobb egynél, a 2,5 feletti értékeket már nagyon kedvezőtlen előjelként szokták értékelni a részvénypiac szempontjából. (Az eladások rendszerint azért haladják meg a vételeket, mivel a piacon a bennfentesek a különböző részvényalapú juttatási formákon keresztül természetes eladóknak tekinthetők.)

A bennfentesek, cégvezetők, nagyrészvényesek tranzakcióit általában kiemelt figyelemmel kíséri a piac, úgy vélik ugyanis, hogy ők általában jobban értesültek az átlagos befektetőnél az adott cég kilátásait illetően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2016.12.27 10:54

@POTUS:
Micsoda lóröhögés, egy herélttől! Éljen a te Oroszországod, ahol gazdagok az emberek, ahol az ipar virágzik, csodás autómárkák, informatikai eszközök gyártói, az emberek szabadok, bíznak a nagy vezérben. A koszlott barbár Nyugat meg Amerika sehol nincsen, Mercedes egy ócska talicska a GM meg egy sufni!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2016.12.27 01:00

@megalodon:
Ez akár igaz is lehetne, de a cikk nem erről szól. Nem a spekulánsok akcióznak, vagy legalábbis nem ők a feltűnők, hanem a cégek management-je, amely a saját cégében meglévő részvényeitől (tulajdonhányadától) válik meg.
Én abban bízom, hogy ez nem elsősorban egy előjel, hanem annak is visszajelzése, hogy a FED részéről további kamatemelésekre számítanak. Ez azt eredményezi, hogy a tőkéjük egy részét pénzpiaci alapokba, államkötvényekbe megy súlyozzák át.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

POTUS, 2016.12.27 00:06

http://www.gamesgames.com/game/whack-the-trump

http://www.gamesgames.com/game/trump-the-mexican-wall

http://www.gamesgames.com/game/donald-trump-pinball

ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2016.12.22 17:32

Decemberi mikulásrally van.

Vagyis ha még van egy kis eszed idén szépen kiszálsz és eladod a részvényeket. jó drágán.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html