BUX
38971

Közeleg a sorsdöntő nap, erre vár a forint is

Helyben járással készülnek a piacok a Fed-elnök pénteki szavaira.

NAPI, 2011. augusztus 24. szerda, 17:03

Unalmas napot zárt szerdán a bankközi devizapiac, az euró jegyzése kis túlzással egyforintos sávban mozgott - tájékoztatott Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: a svájci frank jegyzése kezd kisimulni, az előző napok 6-8 forintos kilengései 2,5 forintos sávra szűkültek, de gyakorlatilag helyben járt az euró/dollár keresztárfolyam is.

Délután háromnegyed öt tájban az euró 272,20, a dollár 188,35, a svájci frank 237,90 forinton, az EUR/USD 1,4445-ön, az EUR/CHF pedig 1,1435-ön állt.

A piacok a Federal Reserve elnökének pénteki, közép-európai idő szerint délután négyre időzített megszólalását várják. Konkrétan arra kíváncsiak, hogy lesz-e QE3, azaz beindítja-e Fed a mennyiségi lazítás harmadik körét vagy sem. Ebben a kivárásban még a vártnál rosszabb német üzleti bizalmi indexek sem tudták gyengíteni az eurót - hívta fel a figyelmet Karsai, aki szerint így csütörtökön sem várhatók nagy mozgások. Ha a befektetők pozitívan fogadják Bernanke bejelentését, az a feltörekvő piacokra, így a forintra is kedvező hatással lehet.