A frankfurti tőzsdén a pénzintézeti papírok után kapkodtak a befektetők. Az olasz Unicredito és a HVB Bank egyesüléséről szóló pletykák német bank árfolyamát több mint 1 százalékkal hízlaták, ám a nap nyertese azonban mégsem a HVB, hanem a Commerzbank volt. A Wall Street Journal Europe ugyanis közölte, a harmadik legnagyobb bank megvásárlását fontolgatja a Deutsche Bank, illetve más neves pénzintézetetek. A lap szerint a német bankpiac első számú szereplője, a Deutsche Bank mellett Royal Bank of Scotland Group, BNP Paribas, Société Générale is érdeklődik a cég iránt. A hír megosztotta a befektetőket: a Deutsche Bank és a Société Générale drágult a bejelentést nyomán, míg a BNP Paribas több mint fél százalékos esést volt kénytelen elkönyvelni. Párizs egyik legnagyobb vesztese a TF1 francia nemzeti televíziós társaság volt, amelynek részvénye 0,9 százalékkal csökkent a várakozások alatt maradó gyorsjelentés tényszámainak publikálása után. Az első negyedéves gyorsjelentés szerint a társaság nettó nyeresége 10 millió euróval 60,9 millió euróra esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!