Közölte a Mol, mikor fizet osztalékot

A Mol Nyrt. június 6-ától fizeti ki a 2012. év után járó osztalékot - közölte az olajtársaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
MTI-Eco, 2013. május 13. hétfő, 18:20
Fotó: Napi.hu

A Mol április 25-én megtartott éves rendes közgyűlése 46 milliárd forint osztalék kifizetéséről határozott. Az egy részvényre jutó bruttó osztalékot május 27-ig teszi közzé a társaság. Az egy részvényre eső osztalék a társaság tulajdonában lévő saját részvények darabszámától függ, mivel az azokra jutó osztalékot a többi részvényes között osztják szét. A tulajdonosi megfeleltetés napja május 30., osztalékra az jogosult, aki ezen a napon Mol-részvény tulajdonosa, és kérte a részvénykönyvi bejegyzést. A 2012. évi osztalékra jogosító Mol-részvényeket utoljára május 27-én lehet vásárolni a Budapesti és a Varsói Értéktőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK