Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bitcoin hétfőn reggel mintegy 3 százalékot emelkedett és 65 121 dolláron állt, az ether pedig rekordot döntött, 4 711 dolláros árfolyamon kereskedtek vele. Utóbbi kriptovaluta október eleje óta 57 százalékkal, a bitcoin pedig 50 százalékkal emelkedett, mivel a befektetők örömmel fogadták egy amerikai határidős bitcoin-alapú tőzsdén kereskedett alap múlt havi elindítását - írja a Reuters.

Az inflációs félelmek is segítették a kriptókat: egyre több befektető tekint ezekre fedezeti eszközként.

A reálhozamok csökkenése, ahogy a kereskedők az inflációra készülnek, növeli az olyan eszközök, mint az arany és a kriptovaluták vonzerejét, amelyek nem fizetnek kamatot - mondta Kyle Rodda, az IG Markets elemzője a hírügynökségnek. Szerinte már a bankoknak és a brókerházaknak is vonzóvá válták az új eszközök. Emiatt a hatóságok sem szigorítanak a kriptovaluták szabályozásán.

"Már majdnem túl vagyunk azon az inflexiós ponton, amikor ez már a rendszer része, és nagyon-nagyon nehéz lesz kiszakadni belőle" - mondta Rodda.

Az elmúlt hetekben Ausztrália legnagyobb bankja közölte, hogy kriptokereskedelmi lehetőséget kínál a lakossági ügyfeleknek, a szingapúri hatóságok pozitívan nyilatkoztak az eszközosztályról.

Múlt héten Eric Adams, New York megválasztott polgármestere azt mondta, hogy első három fizetését bitcoinban veszi fel, és jelezte, hogy városát a "kriptopénz-ipar központjává" kívánja tenni, miután Miami polgármestere is hasonló ígéretet tett.

A bitcoin bár egyre népszerűbb, még mindig egy viszonylag szűk kör tulajdonában van a legtöbb token, valamint a bányászok is néhány nagyobb csoportból kerülnek csak ki. Azzal, hogy a bankok és a befektetők egyre nyitottabbak a kriptóra, akár ez meg is változhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!