A forint múlt hét eleji erősödése ez euróval szemben ugyan hevesnek bizonyult - 296 forinttól 291 forintig jött vissza az árfolyam - de rövid életű volt, mindössze két napig tartott. A mai kereskedésben az árfolyam már 301 forint felett jár, s ezzel elért egyik fontos ellenállási szintjéhez, a 301 forinttól 303 forintig húzódó zónához, ez volt ugyanis az utolsó legitim csúcs a napi grafikonon, ahonnan az április végi-májusi erősödés indult, s ahonnan új mélypontra tudott süllyedni a keresztárfolyam. Technikai szempontból rendkívül kedvezőtlen lenne ennek a szintnek az áttörése, még akkor is, ha e felett még bőven akadnak ellenállások a grafikonon - a 306 és 308 forint közötti zóna - ugyanis ezek után már nem nagyon van olyan pont, amelyben jelenleg bízni lehetne, hogy megálljt parancsolna a további gyengülésnek. Ez persze még elég messze van.

Rövidtávon az árfolyam egy emelkedő trendcsatornában mozog, az 50 napos mozgóátlag és a 200 napos mozgóátlag felett egyaránt, a gyengülő trend megfordulására utaló jel nem fedezhető fel rajta. A két héttel ezelőtti állapothoz képest annyi változást történt, hogy a felemás kép egyértelműen negatívba fordult. Akkor ugyanis még egy hosszú távú forintgyengülést jelző trend küzdelméről lehetett beszélni egy rövidebb távú erősödő trenddel szemben, azonban azóta a forint erősödő trendje megtört, s ha elesik a fent említett ellenállás, akkor végkép érvényét veszítheti.

EUR/HUF napos
Kép: Alfatrader

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!