A vezető tőzsdeindex a hétfői záró árat egész nap nem is tudta meghaladni, annak ellenére, hogy a délutáni amerikai GDP adat jobb lett a várakozásoknál. Úgy látszik azonban, hogy az ír, és most már a portugál, valamint a spanyol adósságproblémák miatti félelem, illetve a két Korea közötti lövöldözés félelmet szült a befektetőkben. A BUX végül zárásra csak a napi minimumáról tudott egy picit elrugaszkodni, de így is 1,5 százalékkal 21 953 pontra esett vissza.


A vezető részvények közül a legtöbbet több mint 2 százalékkal a Mol este vissza. A részvény napközben 20 000 forint alatt is megfordult ugyan, de a nap végére sikerült 20 200 forintig visszakapaszkodnia. Az OTP az előző napi nagy esés után viszonylag jól tartotta magát, napközben még egy kis időre pluszba is tudott fordulni. Az 5200 forint feletti szintek azonban soknak bizonyultak a rossz nemzetközi hangulatban, így 5135 forintra csökkent az ára, ami 1,4 százalékkal alacsonyabb az előző napi értékénél. Ez a szint még mindig az 5070 forint körüli komolyabb ellenállás fölött van, azonban a záró ár egyre alacsonyabb szinteken van, így kérdéses, hogy meg tud-e maradni a héten 5000 forint felett az OTP. A forgalom ugyan nem volt nagy, alig haladta meg a 12 milliárd forintot, kérdés azonban, hogy ez a vevők hiányának tudható be, vagy a fogyatkozó eladókat jelzi.
 

A Magyar Telekom 1,4 százalékkal 579 forintra csökkent, míg a Richter megúszta 0,6 százalékos csökkenéssel a napot. Ez 45 690 forintos utolsó árat takart a gyógyszergyártó esetében.

A kisebb részvények közül az elmúlt napok rallyja után 7 százalékot esett a Csepel, ez is azonban még 279 forintos árat jelentett. A CIG viszont már csak 755 forintot ér, ami 1,2 százalékos esés eredménye.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!