Mint azt korábban megírtuk, Kulcsár Attila 2001-ben megpróbálkozott a fiktív számlázás gyanúja miatt mélybe zuhant Synergon-részvények felvásárlásával. A tranzakcióknál a Pannonplast esetében már megismert módszert alkalmazta a bróker, az ügyfélköréhez tartozó több cég és magánszemély nevében kezdett a papírok felvásárlásához, így elkerülte a bejelentési kötelezettséget. (Az ügyfelek között többnyire a K&H ügyben már megismert nevek bukkannak fel). Az ügyfelek többsége azonban nem tudott róla, mire használja pénzét Kulcsár - írja a Népszabadság. Állításukat a lap birtokában lévő részvényesi meghatalmazások és részvénykönyvi bejegyzési kérelmek is igazolják, ezeken ugyanis szemmel láthatóan egy kéztől származnak az aláírások. A lap állítása szerint az ominózus tranzakciókra április 20-án került sor. A tőzsdei adatok azonban ezt nem támasztják alá, a 2000 őszén kitört, számlabotránytól már meglehetősen távoli időpontban mindössze az átlagos mennyiségnek mondható 70 ezer darab papír fordult meg a börzén. Amennyiben valóban jelentősebb tételt vásárolt Kulcsár, akkor ez inkább 2000 november 28-án történhetett. Ekkor a Synergon-részvények közel 30 százaléka megfordult a parketten, ám ezt nem követte semmiféle bejelentés a tulajdonosi arányok változásáról, minek hatására meg is indultak a felvásárlással kapcsolatos spekulációk. Kulcsár azonban soha nem jelent meg a Synergon közgyűlésein. A lap információi szerint az álbróker azért hagyta veszni a papírokat, hogy a Synergon részvényeladásait vizsgáló PSZÁF ne figyeljen fel a Britton-csoportra és sajátos vásárlási szokásaikra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!