Kulcsfontosságú határátlépés a tengerentúlon

Az európai pénzintézetek hétfőn közreadott profitjelentései mellett az ISM legújabb felmérésének pozitív eredménye is segítette a tőzsdéket New York-ban.
NAPI, 2009. augusztus 3. hétfő, 17:01
Fotó:

Tavaly november óta először lépte át az 1000 pontos, pszichológiailag kulcsfontosságúnak számító ellenállást az S&P 500-as irányadó index, miután az ISM közölte: júliusban tovább javultak a gyáripar kilátásai, s bár a szektor továbbra is zsugorodik, a visszaesés mértéke egyre mérséklődik, legkésőbb szeptemberre pedig már bővülés várható.

A HSBC bár veszteséget jelentett az idei második negyedévre, teljesítménye még mindig felülmúlta a várakozásokat, míg a Barclays eredményt pedig elmaradt az előre jelzettől, de így is 10 százalékkal jobb lett az előző év bázisidőszakában mértnél. Az európai pénzintézetek helyzetének javulását a befektetők vásárlási lázzal nyugtázták, fokozva az optimizmust világszerte.

A DJIA a kereskedés első órájában 1,2 százalékos, a Nasdaq 1 százalékos, az S&P 500 pedig 1,3 százalékos pluszt mutatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK