Külföld is lefele tart

A várakozásoktól elmaradó amerikai GDP adat hatására a hét utolsó kereskedési napján lefelé tartottak a hagyományos iparágak papírjainak jegyzései az amerikai tőzsdéken, míg az európai tőzsdeindexek határozott trend nélkül mozogtak. A Footsie és a CAC lentebb csúszott, míg a DAX röviddel a zárás előtt 0,3 százalékos pluszban volt.
Madarász János, 2002. május 24. péntek, 19:16

A technológiai szektorban a Goldman Sachs jelentése keltett riadalmat, amely szerint az elkövetkezendő időszakban jelentősen csökkenhet a kereslet a félvezetők iránt. A vártnál gyengébb GDP elsősorban a hagyományos iparágak papírjainak árfolyamát nyomta mélyebbre, a vesztesek táborát az öt százalékot zuhanó Honeywell és Boing vezették. Európában nem volt határozott trend megfigyelhető, míg a Footsie és a CAC alig mozdult előző értékéről, addig a DAX 0,3 százalékkal kapaszkodott magasabbra. Londonban elsősorban a Vodafone tulajdonosok jártak jól, ám a gyógyszerrészvények gyenge szereplése következtében a FTSE-100 hajszálnyival előző értéke alatt zárt. A frankfurti tőzsdeindex emelkedése elsősorban a felfelé korrigáló bankpapírok jegyzéseknek köszönhető, a szektor részvényei az elmúlt héten komoly veszteségeket voltak kénytelenek elszenvedni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK