A tranzakció eredményeképpen az Evrát használó kanadai nők továbbra is számíthatnak a hozzáférhetőség és az ellátás folyamatosságára - írta a cég a BÉT honlapján. A fogamzásgátló tapasz 12 millió kanadai dollár - 3,4 milliárd forint - árbevételt generált Kanadában 2021-ben.

A vállalat számára kiemelt fontosságú nőgyógyászati üzletág területén újabb sikeres lépést tettek a globális terjeszkedés irányába, mondta a közlemény szerint Bogsch Erik, a Richter elnöke.

Az Evra terméket és márkanevet az Egyesült Államokon kívüli piacokon a Richter 2020 decemberében szerezte meg a Johnson & Johnson százszázalékos tulajdonában álló leányvállalatától, a Janssen Pharmaceutica NV-től. Az Evra egy négyzet alakú tapasz, amit az alhasra, a fenékre, a felsőtestre vagy a felkar külső részére kell elhelyezni.

A Searchlight Pharma egy montreali székhelyű gyógyszeripari vállalat, amely felkutat, megvásárol, forgalmaz és fejleszt egészségügyi termékeket, főleg a nőgyógyászat és a női urológia területén.

 

A Richter részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír csütörtökön 6670 forinton zárt, az elmúlt évben a legmagasabb árfolyama 9185 forint, a legalacsonyabb 6310 forint volt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!