Külföldön hódít a francia telefoncég

Európa harmadik legnagyobb távközlési vállalata, a France Telecom bejelentése szerint harmadik negyedévi árbevétele 3,3 százalékkal nőtt.
NAPI Online, 2007. október 25. csütörtök, 13:27
Fotó:

A France Telecom a feltörekvő piacokon meghódított vezeték nélküli ügyfelei és az Egyesült Királyságban repülőrajtot vett mobiltelefon érdekeltségei révén a harmadik negyedévben 13,5 milliárd eurós forgalmat bonyolított le azt követően, hogy az előző évben 13,07 milliárd eurós bevételre tett szert. Ezzel a France Telecom felülmúlta az elemzők 2 százalékos forgalomnövekedésre vonatkozó előrejelzéseit.

A forgalom 13 százalékát adó feltörekvő piacok a vállalat profitnövekedésének több mint a felét adták a negyedév során.

A vállalat részvényeinek árfolyama 6,5 százalékkal emelkedtek a bejelentést követően, amely az egyetlen irányelv a vállalat teljesítményére vonatkozóan, hiszen a France Telecom a harmadik negyedévben nem ad közre profitjelentést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK