Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 7,5 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült a pénteki záráshoz képest.
Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatt nagyon negatív volt a nemzetközi hangulat.

A magyar nagy papírok közül az OTP árfolyama megközelítette a 12 ezer forintot, és közel 1,5 százalékos mínuszban zárt. A nap végére csökkent a Mol árfolyama is, amely nap közben még erős volt. A Richterért sem tolongtak a vevők, bár az 5 ezer forintos szintet most sikerült megtartania - idézi az MTI.

Alapvetően a nemzetközi hatások miatt nem volt túl erős a magyar részvénypiac, de a világban ennél sokkal nagyobb mértékű veszteségeket is lehetett látni, tehát relatíve jól állta a sarat a hazai részvénypiac - mondta a vezető elemző.

A Mol árfolyama 12 forinttal, 0,38 százalékkal 3136 forintra csökkent, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 170 forinttal, 1,40 százalékkal 12 010 forintra esett, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 424 forintot ért, forgalma 187,8 millió forint volt.

A Richter-papírok 15 forinttal, 0,30 százalékkal 5015 forintra gyengültek, forgalmuk 1,6 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4181,67 ponton zárt hétfőn, ez 43,82 pontos, 1,06 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!