A nap legfontosabb eseménye az volt, hogy jelentős monetáris enyhítési lépéseket tett az Európai Központi Bank (ECB), és jelezte készségét további intézkedések meghozatalára is. Eszerint az ECB tíz bázisponttal, 0,25 százalékról 0,15 százalékra vitte le alapkamatát és ezzel egyidejűleg nulláról mínusz 0,1 százalékra mérsékelte betéti kamatát

A forint már a döntés előtt is erősödött, az után pedig, bár az komoly meglepetést nem tartalmazott, tovább tudott erősödni az euróval szemben. Délután fél ötkor tehát 304,2-ön állt az árfolyam, ekkor egy dollár 223,3, egy font 375, egy svájci frank 249,4, míg a japán jen 2,1800 forintot ért.

Bár az elemzők továbbra sem várnak nagy kilengéseket a napokban, az mindenképpen megmozgathatja az árfolyamot, hogy a Fitch Ratings pénteken vizsgálja felül Magyarország hitelminősítői besorolását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!