Az ettől való félelem pedig bőven elegendő volt ahhoz, hogy az utóbbi időben idegességre okot adó olajpiaci feszültség megszűnése ellenére a negatív tartományban zárjanak a tengerentúli tőzsdék. A Dow 67 ponttal szerdai értéke alatt 10 196 ponton állt a kereskedés végén, a Nasdaq 1,4 százalékkal gyengülve 1 960 ponton zárt. Az S&P 0,7 százalékos mínuszban fejezte be a napot. A szerdai nagy eső McDonald's tegnap visszapattant, igaz, ebben egy elemzői kommentár is közrejátszott, amely éves szinten 10 százalék körüli forgalomnövekedést prognosztizált a hamburgeróriás számára. A Wal-Mart is a kedvencek közé került, miután a kiskereskedelem legnagyobbja ismét teljesítette a maga által felállított magas akadályt. A legnagyobb vesztes a 2,7 százalékkal gyengülő Alcoa lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!