Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új labor a piaci versenyképesség növelése érdekében megvalósított Innovatív gyógyszeripari kutatás-fejlesztés című, mintegy 4,89 milliárd forint összköltségű projekt részeként készült el. A beruházás felét a Gazdaság és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatta - jelentette be Bogsch Erik, a Richter igazgatóságának elnöke.

A mostani fejlesztéssel 290-re nőtt a Richter debreceni gyárában foglalkoztatottak száma. A biotechnológiai üzem további fejlesztésével újabb 120 munkahelyet teremtenek a városban.

A cég évente több mint 40 milliárd forintot költ kutatás-fejlesztésre, amiben maghatározó a biológiai készítmények aránya.

Az új molekuláris biológiai laboratórium átadása jelentős lépés abba az irányba, hogy nemzetközi szinten is versenyképessé tegyék a hazai biotechnológiai gyártást - mondta Bogsch Erik. (Jó hírt közölt a Richter.)

Olyan k+f technológiák kifejlesztését tervezik a debreceni laboratóriumban, amelyek jelentősen hozzájárulnak a biotechnológiai úton előállított fehérjegyógyszerek hatásmechanizmusának, illetve a fellépő mellékhatások kialakulásának megértéséhez - idézte Orbán Gábor vezérigazgatót az MTI. A laboratóriumban kifejlesztendő bioszimiláris fehérjekészítményekkel a daganatos- és autoimmun-betegségekben szenvedő betegeket lehet gyógyítani.

A laboravatást megelőzően megújította több mint egy évtizedes tudományos, kutatás-fejlesztési és oktatási együttműködését a Debreceni Egyetem és a Richter Gedeon Nyrt.

A képen a Richter munkatársai láthatók az új debreceni molekuláris biológiai laboratóriumban, 2018. március 29-én. Forrás: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!