Pozitív nyitás után délelőtt víz alá bukott a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, és a nap jelentős részében mínuszban állt, ám a zárás előtt egy órával magához tért, feltámadt, és néhány pillanatra újra 17 ezer pont fölé bukott. A 16 990 pontos zárás - amely félszázlékos pluszt jelent - így jelentős javulás a napi minimumot jelentő 16 812 ponthoz képest, pedig a nap nagy részét ez utóbbihoz töltötte közelebb az index.

A forgalom azonban nem volt túl komoly, el sem érte a hétmilliárd forintot. A hangulatot a nemzetközi események - így a borongós hangulatot okozó német makacsság, valamint az optimizust eredményező kedvező amerikai adatok - mellett az IMF-tárgyalások beindulásával kapcsolatos hír is befolyásolta. Lagarde és Varga szavaira éles emelkedést mutatott be az index, bár nem valószínű, hogy a külföldi befektetők önmagában a tárgyalások megkezdése miatt kivették volna Magyarországot az alulsúlyozásból, erre utal az alacsony forgalom is.

A legnagyobb érdeklődéssel figyelt papír, az OTP mínuszban maradt a nap végén is: 1,2 százalékos eséssel, 3361 forinton zárt. A Molnak viszont egészen jó napja volt, 2,5 százalékos emelkedésével a blue chipek közül a legjobban szerepelt; ebben megtámogathatta az viszonylag jelentős emelkedést bemutató kőolajárfolyam is. Az utolsó kötés 16 200 forinton történt az olajpapírral, ez 2,5 százalékos erősödést jelent. A Richter is jól szerepelt, hiszen 2 százalékkal 37 635 forintra nőtt a részvények értéke - kisebbik szektortársa, az Egis azonban nem tudta követni, 1 százalékos esés után 14 250 forinton állt meg a jegyzése. A Magyar Telekom viszont lefelé húzta a fő indexet, mivel 9 forinttal kevesebbet, 435 forintot ért a zárás idején. Figyelmet érdemel még az E-Star, amely tíz százalékos esése után ismét új mélypontra került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!