Lagymatag napot zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 178,62 pontos, 0,59 százalékos csökkenéssel, 29 979,96 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 5,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
MTI, 2016. november 25. péntek, 17:51
Fotó: Napi.hu

A Mol 1,25 százalékkal 18 220 forintra csökkent, 551,9 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,55 százalékkal 7986 forintra esett, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,61 százalékkal 495 forintra erősödött, forgalma 436,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama  0,51 százalékkal 5895 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az MTI-nek azt mondta: a várakozásoknak megfelelően semmi nem történt pénteken a BÉT-en, a nemzetközi hangulattal "csorgott" a magyar piac. Nagyon alacsony forgalom mellett minimális csökkenés volt az árfolyamokban.
A szakember mindezt azzal indokolta, hogy az amerikai részvénypiacok a hálaadás napi zárva tartás után pénteken is csak fél napig vannak nyitva.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en úgy fogalmazott: "kivárós, lagymatag" kereskedés volt a magyar tőzsdén, amiben szerepet játszott, hogy az amerikai részvénypiacon rövidített kereskedés van. Mindazonáltal még a részleges nyitva tartás is érezhető a BÉT forgalmában, amely duplája a csütörtökinek - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK