Lakásár-adatnak örül New York

A gyenge hétfői zárás után emelkedéssel kezdtek kedden a vezető New York-i részvényindexek.
NAPI, 2013. február 26. kedd, 15:47
Fotó: Napi.hu

Főként a fogyasztói szektor részvényei erősödtek annak nyomán, hogy 2012 decemberében az elmúlt hét év legtempósabb, 6,8 százalékos év/év növekedését mutatták az amerikai lakóingatlan-árak - a magasabb lakásárak ugyanis egyben nagyobb hitelképességet is jelentenek. (Igaz, a 20 nagyváros áraiból képzett index így is 29 százalékkal múlja alul a 2006-os csúcsot.) Negyed órával a nyitás után a DJIA 0,6, az S&P-500 0,5, a Nasdaq Composite pedig 0,3 százalékos pluszban volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK