Az európai részvények többsége négy nap óta először először keveredett ki a negatív spirálból, és vette az irányt északnak, miután az amerikai fogyasztói bizalmi index a várakozásokkal ellentétben növekedett. Főleg azoknak a cégeknek drágultak a papírjai, amelyek nagyban függnek az amerikai piactól. Így az éves termelésének mintegy 30 százalékát az amerikai piacon értékesítő Nestlé 2,4, míg a L'Oreal 1,6 százalékkal drágult. Ugyanakkor az olaj hordónkénti árának 3 dolláros csökkenése jól jött a légitársaságoknak, így az Air France-KLM papírok 2,9, míg a Ryanair részvényei 2,8 százalékkal híztak. A British Airways 6,4, és a spanyol Iberia 20 százalékos emelkedése annak volt köszönhető, hogy a két cég az egyesülés lehetőségeit keresi. Az amerikai US Steel kedvező eredményei a szektor többi szereplőjére is pozitívan hatott; az ArcelorMittal 4,7, míg a német ThyssenKrupp 3,6 százalékos emelkedésre volt képes. A 18 nyugat-európai ország tőzsdéi közül kilenc végzett a pozitív tartományban. A DAX-30 0,8, a FTSE 0,1 százalékkal emelkedett, míg a CAC-40 0,1 százalékkal süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!