Kedden 40 milliárd forint értékben hirdetett meg három hónapos lejáratú diszkontkincstárjegyeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Közel kétszeres érdeklődés mellett a meghirdetettel azonos mennyiségű ajánlatot fogadott el az ÁKK, az átlagos hozam 5,28 százalék lett. Ez két bázisponttal magasabb, mint a legutóbbi aukción kialakult hozam és négy bázisponttal marad el a benchmark hozamtól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!