Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 45 milliárd forintos kerettel hirdetett meg 3 hónapos diszkontkincstárjegyeket aukcióra, amelyre az elsődleges forgalmazók összesen 92,3 milliárd forintnyi ajánlattal válaszoltak.

Ez jócskán elmarad az egy héttel ezelőtti hasonló futamidejű aukción benyújtott több mint 125 milliárd forintos ajánlattól, illetve a két héttel korábbi közel 155 milliárd forinttól.

A mintegy kétszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama viszonylag szűk sávban, 5,81 és 5,96 százalék között szóródott, amelyek mellett 5,94 százalékos átlaghozam alakult ki.

Ez 14 bázisponttal magasabb a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál és 1 bázisponttal haladja meg a múlt keddi aukción kialakult átlaghozamot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!