A részvénypiac forgalma 4,3 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény erősödött az előző napi záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek elmondta, hétfőn bankszünnap volt az Egyesült Királyságban, ezért nem volt nagy forgalom a tőkepiacokon. A magyar tőzsdén alacsony forgalom mellett oldalaztak a részvények, ebben a "lapos hangulatban" kiemelkedő az OTP és a Mol teljesítménye.

QP | Quality Placement

A nyugat-európai piacokon is enyhe pluszt lehetett zárás előtt látni alacsony forgalom mellett. A befektetők továbbra is az euró-dollár árfolyamra figyelnek - tette hozzá.

A New York-i tőzsde irányadó indexei emelkedéssel nyitottak hétfőn. A befektetők derűlátását fokozták azok a hírek, melyek szerint az Egyesült Államok és Mexikó közel jutottak egy kereskedelmi megállapodás megkötéséhez, miközben a Jerome Powell, a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke által mondott megnyugtató kijelentések a gazdaságba vetett bizalmat táplálták.

A Mol 44 forinttal, 1,56 százalékkal 2858 forintra erősödött, 365,7 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 215 forinttal, 2,15 százalékkal 10 200 forintra nőtt, forgalmuk 3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal 403,50 forintra emelkedett, forgalma 54,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,75 százalékkal 5355 forintra nőtt, forgalmuk 590,6 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3686,84 ponton zárt hétfőn, ez 25,14 pontos, 0,68 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!