A Dow Jones ipari átlaga 0,03 százalékkal 10 548,51 ponton, 15 hónapos csúcson zárt, míg az S&P 500 0,02 százalékkal 1126,42, a Nasdaq Composite pedig 0,13 százalékkal 2291,28 pontra javított.

A szerdai igen szerény forgalomban inkább a technológiai és nyersanyagipari papírokat vették a befektetők, az ipari részvények kárára.

A Dow komponensei közül az Alcoa teljesített a legjobban, az alumíniumipari óriás 1,7 százalékot emelkedett azt követően, hogy az amerikai külkereskedelmi bizottság (US Trade Commission) egy ügyben az amerikai acélgyártók pártját fogta a kínaiakkal szemben. Ezáltal megnyílt az út egy akár 16 százalékos védővám kivetésére a kínai acélcsövek behozatalára. A hírre a United States Steel 1,5, míg a Nucor 2,2 százalékkal emelkedtek.

A blue chipek közül a Microsoft esett jelentősebben, 1,4 százalékkal a Nasdaqon, elemzők szerint profitrealizálás következtében.

A nap érdekessége a Times Square egy részének lezárása, illetve a Nasdaq épületének kiűrítése volt. A székház közelében ugyanis egy gyanús furgon parkolt, amelyben a rendőrség bombát sejtett. Átkutatása után a gyanú alaptalannak bizonyult, így helyreállt a rend. Mivel a Nasdaq kereskedése gyakorlatilag elektronikusan folyik, a befektetők ebből nem is éreztek semmit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!