Lehet tere még időben és árfolyamokban is a jelenlegi bikapiac folytatódásának - mondta a CNBC-nek adott interjújában Sheila Patel, a Goldman Sachs Asset Management vezérigazgatója. Szerinte még mindig vannak olyan területek a piacon, ahol lehet értéket találni. Ha valaki hisz például az amerikai gazdaság fellendülésében, akkor annak érdemes lehet egy második pillantást is vetnie a feltörekvő országokra is - tette hozzá.

Hiába mondják sokan, hogy a rally a végéhez közelít, mivel a bikapiacok átlagos élethossza 5 év, ez most korántincs így. Egyrészt példa nélküli az a monetáris lazítás, ami az elmúlt években lezajlott, másrészt a 2008-as válság olyan mély volt, hogy a szokásosnál jóval több idő kellett ahhoz, hogy helyreálljon a befektetői bizalom - tette hozzá. Még a fellendülés jelenlegi, aktív fázisában is látszik, hogy az akvizíciók során, a privát tőke cégeknél sokkal lassabban megy a befektetési döntések meghozatala.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!