Az európai deviza 255,50/80 forintos árfolyamon kezdte a hetet, s különösebb forgalom híján ekörül a szint körül mozgott a jegyzés a délutáni órákig. A Monetáris Tanács jelentése ugyanis a gazdasági folyamatokról a vártnál sokkal kedvezőbb képet festett az ország helyzetéről, némi lendületet adva ezzel a hazai fizetőeszköz megítélésének. Az euró kurzusa délután 253,50 forintog süllyedt, kevéssel négy óra után 254,40/70 forinton állt a jegyzés. A dollár a nemzetközi folyamatoknak kösöznhetően Pesten is veszített értékéből, délután már csak 211,30 forintot ért a zöldhasú.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!