Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mol 115 forinttal, 0,69 százalékkal 16 535 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 58 forinttal, 0,91 százalékkal 6458 forintra erősödött, forgalmuk 4,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,23 százalékkal 445 forintra nőtt, forgalma 472,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,65 százalékkal 5550 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,5 milliárd forintot ért el.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta: eseménytelen volt a szerdai kereskedés, közepes forgalom mellett, szinte oldalazott a piac. A befektetők arra várnak, hogy Nagy-Britannia mikor aktiválja az Európai Unió Lisszaboni Szerződésének a tagországok kilépését szabályozó 50. cikkelyét, azt követően, hogy a britek múlt hét csütörtökön az unióból való kilépés mellett döntöttek. Ballai Zoltán meglepőnek nevezte, hogy a nemzetközi piacok volatilitása a brit népszavazás előtti szintre húzódott vissza, ami azt mutatja, hogy megnyugodni látszanak a piacok, azonban szerinte ez nagyon könnyen változhat.

Pleschinger Gyula, az MKB Bank igazgatója az M1-en azt mondta: csendesen, árhullámozások nélkül zajlott a kereskedés. A blue chipek közül az OTP-részvényeket emelte ki, amelynek árfolyamára a menedzsmenthez köthető sajátrészvény-vásárlás hatott pozitívan. A saját papír vásárlását a befektetők mindig pozitívumként értékelik, mivel valamilyen többlet információt sejtenek a vétel mögött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!