Délután az amerikai jegybankelnök áll a kongresszus elé, melytől a befektetők a gazdaság gyenge teljesítményét tekintve egy harmadik eszközvásárlási programra történő utalást várnak. Ben Bernanke beszéde mellett, a mai nap folytatódó gyorsjelentések is változást vihetnek a kereskedés irányába.

Makrogazdasági adatokban sem lesz hiány, ugyanis 11 órakor publikálják a német üzleti bizalmi indexet, mely Európa vezető gazdaságáról szolgáltathat némi információt. Fél háromkor az Egyesült Államokban a fogyasztói árindex kerül nyilvánosságra, melytől a szakértők 0,1 százalékos növekedést várnak.

A mai napon várható híreket megelőzően a vezető nyugat-európai indexek kisebb mértékű pluszban állnak, a FTSE 100 0,1, a DAX 0,6, a CAC 40 0,5 százalékot erősödött.

A bankszektor jól teljesít annak ellenére, hogy a Moody's 13 olasz bankot minősített le az olasz kormány meggyengült hitelképességére hivatkozva. A Barclays 1,5, a HSBC Holdings 0,4, a Société Générale 1,1 százalékot erősödött. A leminősítés az UniCredit részvényeken sem érezhető, ugyanis az olasz bankpapírok 1,1 százalékot emelkedtek a milánói tőzsdén.

A Rio Tinto-nak azonban délre tart a szekere, annak ellenére, hogy a vállalat rekord mennyiségű vas - és széntermelésről számolt be az első félévhez kapcsolódóan. A részvények 0,8 százalékot gyengültek Londonban.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!