Az új év kezdete gyengülő dollár kismértékű erősödésére adták vissza picit a régiót, ám egészében nézve még mindig a fokozottabb kockázati étvágy által fűtött felülteljesítés fémjelzi a feltörekvő devizákat - jelentette ki Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője.

Kedden délelőtt így egy dollárért 186,25, míg egy svájci frankért 180,60 forintot kértek a bankközin.

A szakember a jelenlegi helyzetet túl optimistának tartja, szerinte záros határidőn belül 270 forint felett stabilizálódhat a forint. A választások közeledtével és ezzel a politikai bizonytalanság fokozódásával az első negyedév végéig az euró-forint kurzus elnézhet akár 290-ig is - véli Kolba.

Mindenesetre az erősödés irányába mutató első napok részben az átlagosnál lényegesen alacsonyabb forgalom következményei. Az élet valószínűleg jövő héten térhet vissza a piacba és az irány is inkább akkor dől majd el - jelentette ki a szakember.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!