A japán nyugdíjalap befektethető vagyonának mintegy 20 százaléka van aktív vagyonkezelőkre bízva, csakhogy a nyugdíjalap kijelentette: passzív menedzsmenttel is képes olyan teljesítményt elérni, amellyel eléri a befektetési céljait - írta a portál.

Azzal javítanák az aktív vagyonkezelők teljesítményét, hogy átalakítanák az ösztönzési rendszert: az alap a jövőben nem limitálná a sikerdíjat, miközben csökkenti az alapdíjat.

QP | Quality Placement

Egyúttal a sikerdíjakat kettébontják, valamint - a rövidtávú szemlélet elkerülése érdekében - az alapkezelőkkel többéves szerződést kötnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!